Projecten

tuinen waar we trots op zijn

Bel: 033 - 24 66 373

Vraag het Bax

Volg ons op LinkedIn

Als hoveniersbedrijf hebben wij ruim 12,5 jaar ervaring met tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Blader door ons portfolio en laat je inspireren tot nieuwe tuinidee├źn. Van voortuin tot stadstuin, van vijver tot veranda.

Het aanleggen van deze zwemvijver had heel wat voeten in aarde! in eerste instantie niet bedoeld als vijver voor koikarpers, maar nu blijkt dat het vijverfilter daar geen enkele moeite mee heeft zwemmen ze er toch. De enorm brede, zelf ontworpen en geproduceerde waterval is een echte eyecatcher en benadrukt de toch al serieuze lengte van de vijver nog eens extra. Leuk detail: de bakken met waterplanten zijn zo gebouwd dat ze fungeren als tweede filter en werken zo goed dat het water altijd kraakhelder de vijver weer instroomt.

Een tuin met leuke elementen en een maatwerk carport bij een nieuwbouwhuis. Wij zijn erg blij dat we de tuin mochten inrichten met van deze familie. Door gebruik te maken van verschillende speelse elementen en een robuste carport, past het als een geheel in elkaar. Een omheining met draad en paaltjes, strakke lijnen in de tuin met stenen borders en een carport waarin we een dikke acacia boom hebben verwerkt, past als een puzzel bij elkaar.

Alle moeite is gedaan door de tuinontwerper om deze tuin in het buitengebied van Nijkerk aan laten te sluiten bij het type huis en het omliggende landschap. Van ouderwetse meidoornhagen, beukenhagen en knotwilgen tot rijk gevulde borders met een fantastisch sortiment vaste planten die grotendeels ook van oorsprong te vinden waren in de ouderwetse boerenhof. Op strategische plekken is in de avond de tuin prachtig verlicht met onze eigen lijn verlichtingsarmaturen die tegen een stootje kunnen. Je weet tenslotte maar nooit of er eens een koe tegenaan zal lopen... Een echte ontmoetingsplek is de prachtige veranda gebleken, die mede door de terrasverwarming zomer en winter een heerlijke plek is om van een goed glas wijn of nog beter, een goede wiskey te genieten!

Deze prachtige jaren dertig woning staat 'op de berg' in Amersfoort. een tuin met veel hoogteverschillen die vakmanschap vereiste in aanleg en in onderhoud. Een tuin die niet te modern mocht zijn, maar juist goed moest aansluiten bij bouwstijl en bouwjaar van de woning. Het resultaat? Een groene oase waar de eigenaars op geheel eigen wijze met prachtige assecoires de sfeer enorm hebben versterkt. Door een goed doordacht beplantingsplan en dankzij de groene vingers van Saskia heeft deze tuin de hele zomer door een waterval aan kleurbelevenis!

Deze stadstuin in Amersfoort heeft het allemaal! een mooie tuinberging met daaraan vast een leuke veranda met doorkijk, prachtige sedumdaken op zowel schuur, veranda als bijkeukendak en een prachtig sortiment aan bijzondere beplanting in de borders. Zelfs waterplanten zijn hier te vinden in een mooie oude wijnton die weer helemaal past bij de gebakken klinkers. alle moeite hebben we hier gedaan om het oude stadskarakter vast te houden. echt ambachtelijk zinkwerk gecombineerd met de robuuste uitstraling van Larikshout.

Thijs en Angeliek zijn de eigenaars van deze bijzondere tuin. Open minded als ze zelf zijn was het een feestje om met ze samen te werken en alle idee├źn waren bespreekbaar. Na de eerste aanleg van de basis mochten we twee jaar later 'los' gaan. Hun wensen; speelhuis en stoere veranda konden daarom op bijzondere manier uitgevoerd worden! Schommel, veranda en speelhuis annex boomhut zijn uitgevoerd in Acacia boomstammen en afgewerkt met Lariks planken. In combinatie met verhoogde natuursteen borderranden en stoere bijzondere lampen zeker een tuin die je niet snel zult vergeten!

  1. Offerte aanvragen

  2. *Wij respecteren uw privacy en doen niet aan spam.